Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Sidste nyt

Bygge- og anlægslaugene i København

Nyhedsbrev​ 01/2017

Læs her

Skovturen 2016

Medlemmerne hygger sig på skovturen den 10. juni 2016.

Torsdag den 14.04.2016

De nye medlemmer drikker af "velkomsten" ved Laugssamling den 14. april 2016

Onsdag den 24.02.2016

Medlemmer fra Tømrerlauget sammen med Træsektionen, på besøg/rundvisning i Folketinget.

Jubilæumsugen sluttede med en festaften for medlemmer og gæster, med ledsager, lørdag den 5. december 2015, i Moltkes Palæ, med underholdning og feststemning. Laugets bestyrelse var alle i det fineste dress.

Historisk udstilling om tømrerfaget på Rådhuspladsen i København.

Læs mere om udstillingen her

Arkitektstuderende og tømrerlærlinge i unikt samarbejde

​Foranlediget af at Københavns Tømrerlaug fylder 500 år d. 5. December i år har professor Jan Søndergaard, Arkitektskolen og Københavns Tømrerlaug udskrevet en konkurrence blandt de arkitektstuderende. Vinderprojektet er en flytbar bocelle, der består af 6 kubusmoduler, der tilsammen udgør en 2-delt boligcelle på 2x 20 kvm og hele boligcellen er en kubus på 5x5x5 meter. Vinderholdet har tænkt i helt nye baner i materialevalg, idet bocellen bygges op af 8 rammer og 8 bjælker i et helt nyt kompositmateriale, der er opbygget af fibertråde, glasvæv og lim. det nye kompositmateriale har egenskaber som en hybrid mellem stål og træ. Styrkemæssigt ligner det stål - men er meget lettere, og i tilvirkningen - save,skære, bore osv. ligner det træ. Holdet med de vindende arkitektstuderende er nu så langt med projekteringen at der onsdag d. 7. oktober var indkaldt til et unikt tværfagligt møde på Københavns Tekniske Skole - KTS - for sammen med de tømrerlærlinge, der skal bygge boligcellen, deres lærere og repræsentanter for Københavns Tømrerlaug at vise det nye kompositmateriale frem og i plenum at drøfte dels modulopbygningen af bocellen og hvordan de arkitektstuderende har projekteret opbygning og dels samlinger i de enkelte rammer og bjælker, dels samlinger mellem rammer og bjælker og endelig hele den samlede konstruktion. Det nye kompositmateriale, der fabrikeres af Fiberline ved Middelfart kan være delvist "gennemsigtigt" på den måde at lyset kan trænge igennem materialet, men materialet er ikke gennemsigtigt som glas. Det giver arkitekterne helt nye muligheder for lys i boligens rum. Desuden er materialets lethed og styrke en fordel ved denne bocelle, der er tænkt modulær og flytbar.

Tømrerlærlingene tager nu fat

Bocellen skal præsenteres i ugen op til Københavns Tømrerlaugs 500 års dag, som er lørdag d. 5. december - så fra mandagen før vil bocellen blive opstillet på Rådhuspladsen, hvor Københavns Tømrerlaug samtidig i et telt præsenterer faget gennem 500 år og tømrerlærlinge vil vise fagets dicipliner og mange muligheder. Holdet af tømrerlærlinge, der nu har fået bocellen og materialet præsenteret af de arkitektstuderende skal nu i gang med at bygge rammer og bjælker til bocellen, samt gulv, ovenlys og alle de øvrige "stumper" der medgår i projektet.

Lærerholdet på KTS regner med at der i november inden opstillingen af bocellen på Rådhuspladsen, er tid nok til en prøveopstilling ude hos KTS.


På mødet onsdag d. 7 oktober var der en helt speciel stemning - sikkert grundet det helt unikke i at "lærlinge" fra 2 forskellige grene af byggebranchen - arkitekten som den skabende - og tømreren som den udførende, her mødtes i et fælles forum, der fremadrettet fortsat skal være et fælles forum i boligcelle-projektet. Det kan kun være med til at nedbryde nogle af de barrierer, der traditionelt er mellem fagene - især i takt med at arkitekter i dag ikke nødvendigvis har en håndværkeruddannelse bag sig før arkitektstudiet. 

Kom og se boligcellen

Mandag d. 30. november samles boligcellen foran Tømrerlaugets telt på Rådhuspladsen - og vil stå der til fredag d. 4. december. I hele perioden vil der være masser at se på i teltet, medlemmer af Københavns Tømrerlaug vil fortælle om faget og tømrerlauget, tømrerlærlinge vil vise fagets kunnen - både nye og gamle dicipliner, tømrersvende fra Nationalmusset i Brede viser hvordan man bruger det gamle værktøj og som før nævnt kan man foran teltet se et bud på fremtidens studiebolig, i form af den beskrevne boligcelle - bygget i et helt nyt materiale.

Alle er velkomne til at besøge jubilæumsudstillingen i dagene mandag 30. november til fredag d. 4. december på Rådhuspladsen. Der er åbent fra kl. 10 til kl 19 - fredag lukkes der dog kl. 12.

Yderligere information om projekt Bocelle - Københavns Tømrerlaug 500 år kan fås ved henvendelse til Martin Skou Heidemann på mobil 28 35 80 15

Her ses de arkitektstuderende og tømrerlærlingene sammen ved en model af en af de samlinger, der indgår i bocellen.

Lærlingeholdet består af Nicolaj Andersen, Georg Keil, Lars Bo Rasmussen, Johanna Høeg og Jesper Grønbæk med Ravn Hamberg som instruktør fra KTS. De arkitektstuderende er Marie Morsing Jacobsen, Oliver Holm Lehrmann, Oliver Juul og Nichlas Moos Heunicke

Fredag den 12. juni 2015

Laugets årlige skovtur/medlemsarrangement.

Turen gik til Gisselfeld Kloster med rundvisning i de gamle bygninger, frokost på restaurant Rønnede kro, og konkurrencer i fri natur.​

Mandag 18. maj 2015

Tømrerprisen 2015 - se egen omtale - her på siden.

Torsdag den 30. april 2015

Københavns Tømrerlaug gør klar til sit 500 års jubilæum

Den 5. december 2015 kan Københavns Tømrerlaug fejre sit 500-års jubilæum

og er dermed den ældste nuværende byggeorganisation i Danmark.

Læs pressemeddelelsen her

På Laugssamlingen blev Københavns Tømrerlaugs nye logo præsenteret - ligeledes præsenterede Post Nord det frimærke, som udgives 13. juni for at markere jubilæet, som Post Nord betragter som så markant at det skal på et af de 27 nye frimærker postvæsenet udgiver i 2015. Bestyrelsen er her fotograferet foran den 10 meter lange "tidsvæg" der illustrerer de 500 år i Laugets historie i billeder og tekst. Fra venstre mod højre ses: Viceoldermand, Søren Peter Larsen, Bisidder, Teddy Pedersen, Bisidder, Michael Bach Sørensen , Oldermand, Flemming Kjærgaard, Bisidder, Hans Hegelund-Christensen, Bisidder, Henrik Dyssell - Bisidder, Jesper Hvitved var fraværende pga udlandsrejse

Fredag den 27. marts 2015

Forårets svendeprøveafslutning blev afholdt på Københavns Tekniske Skole, Rødovre. Tillykke til alle med deres svendebrev og de mange som fik deres svendestykke, bedømt til en medalje.

Også et tillykke til de nye svende og medaljetagere fra andre skoler.

Fredag den 5. december 2014 - fejrede Københavns Tømrerlaug - 499 år

Stiftelsesdagen/Festen blev traditionen tro afholdt i Moltkes Palæ, med deltagelse af Laugets

medlemmer med ledsager, samt gæster.

Se de flotte billeder fra dagen som Laugets bestyrelsesmedlem Jesper, har knipset denne aften.

Så er der nu mindre end et år tilbage - inden Lauget kan fejre sin 500 års dag.

Fredag den 26. september 2014

Efterårets svendeprøveafslutning - fra Københavns Tekniske Skole - blev afholdt i Skovlunde.

Tillykke til alle med deres svendebrev og til de 5 som fik deres svendestykke, bedømt tilen bronzemedalje.

Også et tillykke til de nye svende og medaljetagere fra skolerne på det øvrige Sjælland.

Fra den 25. - 28. september 2014

Var dagene for Laugets tur til Ljubljana i Slovenien.

Spændende dage, med bla. virksomhedsbesøg, og en masse indtryk.

Fredag den 13. juni 2014.

Medlems arrangement til Trekroner Fortet - med rundvisning - sejlads og vind i håret, hvor tørt tøj efter høj fart, var ønsket.

Mandag 5. maj - Tømrerprisen 2014

Træbyggeri af høj karat prisbelønnes

​Tømrerprisen 2014 er i dag blevet tildelt de to hovedaktører bag opførelsen af hotelfløjen på Forsikringsakademiets kursus- og konferencecenter Rungstedgaard i Nordsjælland, arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg og entreprenørfirmaet HP BYG.

Ifølge priskomitéen lever byggeriet op til alle de kriterier, som indgår i fundatsen for Tømrerprisen. Træ og trækonstruktioner indgår både ude og inde som de væsentlige bygningsdele – og både håndværk og materialer er af høj kvalitet.

Tirsdag den 22. april 2014 - blev den årlige Laugssamling afholdt

Nye medlemmer blev budt formelt velkommen på dagen.

På billedet - ses et lille hold - af nye medlemmer - som havde mulighed for at deltage.

Fredag den 28. marts 2014.

Forårets svendeprøveafslutninger afholdes i ugerne 12 + 13 - 2014, med afslutning og fremvisning af svendestykkerne

fredag den 28. marts 2014, på adressen Mileparken 13, 2740 Skovlunde.

2014

2014 er skudt i gang og DM i Skills er klar til start. Fra 23. - 25. januar 2014, dyster 250 unge om at blive årets bedste håndværker ved DM i Skills, som i år afholdes i Gigantium, Willy Brandts Vej 31, Ålborg.

Medlemmer i Københavns Tømrerlaug - tager fredag den 24. januar turen til Ålborg, hvor de bla. her skal se tømrer Mathias Buch fra firmaet Jakon A/S, som er én af deltagerne i Danmarksmesterskabet for Erhvervsuddannelserne.

Københavns Tømrerlaug ønsker held og lykke - til alle deltagere.

2013

Så nærmer tiden sig for Lauget´s 498 års stiftelsesfest.

Medlemsmøder.

31.10.2013 - Fællesarrangement med Københavns Murer- og Snedkerlaug.

30.09.2013 - En fantastisk tur, med rundvisning i Den Blå Planet.

8. juli 2013

9 deltager fik medallions of excellence ved VM for håndværk i Leipzig, heriblandt tømrer Tobias Skov Pederen, fra N.A. Nielsen og Søn og møbelsnedker Rune Voldum, Jönsson Invent.

Sølv til murer Mathias Nielsen og bronze til vognmaler Mathias Bliksted.

(iflg. Byggeriets uddannelsers hjemmeside)

Fredag den 14. juni 2013 gik Tømrerlaugets skovtur til Bakken.

En lille hilsen fra vores laugsmedlem Christian Svendsen.

Fredag den 22.03.2013 - var der svendeprøveafslutning i Glostrup.

Tillykke til alle nyudlærte tømrer. Mange fik ros - der var 5 bronzemedaljer og 4 sølvmedaljer.

Tillykke til Tobias Skov Pedersen, (tømrer), der lørdag den 26.01.2013, fra firmaet N.A. Nielsen og Søn,
vandt DM.

DM i Skills er Danmarksmesterskabet for elever fra erhvervsuddannelserne.
Københavns Tømrerlaug var på besøg i Århus, fredag den 25.01.2013.

Dansk Byggeri


​SENESTE NYHEDER

Rekordlav inflation er en gave til økonomien
14-09-2017
Den rekordlave inflation i 2016 indebærer, at forbrugerne i øjeblikket får betydeligt mere ud af lønkronerne. Hver eneste dansker havde i 2016 ca. 3.000 kr. mere til rådighed til sig selv i forhold til 2009-2012
Læs hele nyheden
Planlov sikrer boliger til studerende
14-09-2017
Erhvervsminister Brian Mikkelsen lover med ny planlov at fjerne vækstbarrierer og åbne for nye udviklingsmuligheder i landdistrikter, inden for turisme og i detailhandelen. Dansk Byggeri hæfter sig i første omgang ved, at der åbnes for at bygge flytbare, midlertidige boliger
Læs hele nyheden

medlem

Login for medlemmer​

Find os på facebook​

​Firma

Københavns Tømrerlaug

CVR: 22145010

Adresse

Søndermarksvej 13 

2500 Valby

​Kontakt

​​Tlf.: 36 30 88 66

E-mail: info@kbh-tomrerlaug.dk